R-M® viert zijn eeuwenlang succesverhaal. | rmpaint
 
 
 
 
 
Nieuws
R-M® viert zijn eeuwenlang succesverhaal.

2019: het jaar waarin het bekende, van oorsprong Amerikaanse refinish merk, R-M zijn 100 kaarsjes uitblaast.  Al sinds het prille begin in 1919 stond R-M voorop op vlak van vernieuwing en innovatie.

Sinds de oprichters Fred Rinshed en Herbert Mason in 1919 in het Amerikaanse Detroit, te midden van de bloeiende auto-industrie bij de start van vintage-tijdperk, de onderneming R-M oprichtten heeft de sterke ondernemingszin van de pioniers zich steeds verder blijven ontplooien, ook onder de groep BASF Coatings.  Door gebruik te maken van producten, diensten en processen die voortdurend verbeterd worden op vlak van gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie verzekeren autospuiters hun productiviteit en succes op lange termijn. Het R-M lotto luidt namelijk als volgt: "Succesvol zijn betekent innovatief blijven". R-M klanten kunnen dus op beide oren slapen dat ze als eersten mee zijn op vlak van innovaties binnen de sector.

Zo lanceerde het lakmerk in 1948 een revolutionair basiskleurensysteem. De Tintometer werd in deze context een baanbrekend instrument. Dankzij dit apparaat konden schilders in slechts enkele minuten de gewenste kleurschakering zelf mengen in hun werkplaats. Alle autolakfabrikanten die vandaag aanwezig zijn in de markt maken nog steeds gebruik van dit principe. Uiteraard komen daar de laatste jaren ook nog de digitalisatie en de bijhorende ontwikkelingen bij. Dat bracht onder andere de Colortronic 12/6 kleurmeetapparaat met zich mee, dat onze klanten in de bodyshops vandaag veel tijd bespaard bij het zoeken naar de juiste kleur.

 De informatie over de verschillende producten en diensten vindt je in de overige pagina's van deze website terug. Neem zeker eens een kijkje!